MetaWorks

3D

Termékszkennelés

Különböző termékek és objektumok digitalizálására egyre több területen van szükség. Jelenleg ezt a technológiát használja a reverse engineering (fordított, visszafejtett tervezés), az ipari területek és épületek tervezési és fejlesztési célú digitalizálása, illetve műtárgyak, műalkotások digitalizálása. A leggyakoribb 3 dimenziós digitalizálási technikák a lézerszkennelés, a LIDAR szkennelés és a fotogrammetria. A lézer és LIDAR főként nagyobb terek szkenneléséhez és a mérnöki feladatokhoz használt technológiák amelyek kiemelkedő pontosságú feladatokat látnak el, ezzel szemben a fotogrammetria előnye az extrém magas minőségben rögzített textúra. 

3D modellek az e-kereskedelemben ⇢

A vezető webáruházak régóta dolgoznak a 3D modellek és az AR technológia implementálásán. Már nem kell külön alkalmazást fejleszteni ahhoz, hogy ezeket a technológiákat felhasználva a felhasználói élményt megnöveljük. A hagyományos webshop fotókat leváltják a 3D termékmodellek, amelyek segítségével interaktívabban tekinthetik meg a vásárlók a termékeket. Az AR segítségével akár ki is vetíthetik azokat környezetükbe, magukra próbálhatják a vásárlás előtt a kívánt ruhákat és kiegészítőket, ezáltal könnyebben hoznak döntést. Ez egy olyan mértékű felhasználói élmény növekedést eredményez amely mérhetően megnöveli a webáruház népszerűségét, látogatottságát és forgalmát.

A jelenlegi piacon lévő megoldások közül a legtöbb használata még kényelmetlen. A mobilalkalmazáson belüli megoldások és a külön oldalon megnyitható 3D modellek időigényessé és komplikálttá teszik a használatot, ezzel szemben a beágyazott modellek segítségével bármilyen speciális eszköz és tudás nélkül kapcsolatba tudnak kerülni a vásárlók a termékekkel. Megérkezett a jövő.

3D galéria Demo store Ajánlatkérés